bootstrap table

ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΝΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟ ΠΡΟΪΟΝ

Ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες ο Έλληνας πολιτικός;
Ένα ερώτημα που απασχολεί έντονα τον Έλληνα πολίτη. Εάν η απάντηση είναι ναι, θα πρέπει να βρεθεί κάποιος σοβαρός άνθρωπος να εξηγήσει υπεύθυνα το πώς και το γιατί του ρόλου του, που δεν έχει και τόση σημασία πια, αφού από μια άποψη είναι καθαρά διακοσμητικός, μια και οι αποφάσεις για την τύχη του Λαού ή των Λαών, παίρνονται στα διάφορα κέντρα εξουσίας από μια πολυεθνική Ελίτ (Δ.Ν.Τ.- EUROGROUP -G8 -ή G20 κλπ. κλπ.) που τα κόβει και τα ράβει όλα στα μέτρα της, με βάση βέβαια, πάντα, τα δικά της οικονομικά συμφέροντα! Αν λοιπόν τα πιο πάνω αναγραφόμενα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ποιος ο ρόλος του βουλευτή; Μήπως για να διορίζει συγγενείς, τέκνα και κομματικούς φίλους ρουσφετολογικά και εις βάρος πάντα κάποιων άλλων άξιων, πού όμως είναι πάντα στη γωνία, αφού για τον Α ή Β λόγο δεν έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας; Ή μήπως για να ευνοούνται οι ίδιοι με σκανδαλώδη προνόμια… bonus… παχυλούς μισθούς… κλπ, που πληρώνουν πάντα οι πολίτες - υποζύγια και όπου βέβαια μέσα σε αυτούς που συμβάλλουν οικονομικά, συμπεριλαμβάνονται και οι οικονομικά ασθενέστεροι! Δηλαδή, όλοι αυτοί πού έχουν υποστεί εξοντωτικές μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ενώ την ίδια στιγμή καλοπερνάνε όλοι αυτοί οι… λαοπρόβλητοι σωτήρες! Βέβαια υπάρχει και μια μερίδα βουλευτών που αντιστάθηκε και αντιστέκεται! Μπράβο τους! Η πλειοψηφία όμως, και ιδιαίτερα οι παλαιότεροι και οι προερχόμενοι από οικογενειακά πολιτικά τζάκια που σιτίζονται χρόνια και χρόνια στο «πρυτανείο!..», τα υπερψήφισαν για το… καλό μας!... Άραγε, είναι τυχαίο; Δηλαδή εξόντωσαν το σύνολο του ελληνικού λαού για το καλό του!!!! Για να τον «σώσουν!...» Τώρα, πώς θα τον «σώσουν», αφού δεν θα’ χει μείνει ούτε ένας ζωντανός - παρά ίσως μόνο τα Γαλαζοπράσινα λαμόγια, που ροκάνισαν τον Κρατικό μπεζαχτά..., αυτό δεν απασχολεί τους λαοπρόβλητους… Πατριδοσωτήρες!!
Εγώ βέβαια σαν Έλληνας πολίτης, τους κοιτάζω κατάματα και τους βροντοφωνάζω: Σας αμφισβητώ!! Και πώς θα λειτουργήσει η Δημοκρατία μας, το Κοινοβούλιο και οι λοιποί θεσμοί; Χωρίς βουλευτές; Με βουλευτές!! Αλλά όχι με προνόμια… κατά το Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει!!!! Και τότε βέβαια, θα φανεί ποιοί πραγματικά αγαπούν… αυτόν τον Τόπο και θέλουν να προσφέρουν, όταν όλοι οι Πατριδοσωτήρες… έρθουν ενώπιος ενωπίω με την αλήθεια! Δηλαδή θα μετρήσουμε τον πατριωτισμό τους… όταν τους αφαιρεθούν τουλάχιστον τα σκανδαλώδη για την σημερινή πραγματικότητα, προνόμιά τους! Ο λαός αργοπεθαίνει κάθε μέρα και αυτοί «ζουν στο κόσμο τους!!». Αλλά ποιός θα το κάνει αυτό; Και το πιο σπουδαίο, ποιοί θα ψηφίσουν τα μέτρα αυτά, που θίγουν άμεσα τα προσωπικά τους συμφέροντα; Προσωπικά, επειδή δεν τρέφω ψευδαισθήσεις, δεν βλέπω ούτε έναν!!! Άρα, για μια ακόμη φορά, λέμε ναι στη μοίρα μας!.... Αλλά έως πότε; Είδατε τη λίστα της τράπεζας της Ελλάδος; Έξοδα επιβίωσης και συντήρησης δεν έχουν;;;; Οικογένεια… παιδιά… σπουδές…. διακοπές… διασκέδαση… ένδυση… υπόδηση… κοινόχρηστα… παροχές… Ι.Χ. κλπ.
Άρα, έχουν προνομιακό μισθό και κάνουν τέτοια αποταμίευση; Δεν κατηγορώ κανέναν. Απλά, ως Έλληνας πολίτης ρωτάω. Διότι συνεισφέρω και εγώ στα προνόμια τους, με τους φόρους μου και έχω δικαίωμα να μάθω πού πάνε τα χρήματα μου!! Και πού έχουν θητεύσει όλοι αυτοί, που ξαφνικά κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο για να προσφέρουν…. στην πατρίδα;;;; Μήπως στα από χρόνια οικογενειακά πολιτικά τζάκια που’ χουν αναλάβει εργολαβικά τη σωτηρία της πατρίδας; Ή στην εταιρεία «Αραχτός και LIGHT» ή μήπως στη σχολή κομματο-σκύλων; Ρε δεν αφήνετε το παραμύθι κατά μέρος; Νομίζετε ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο; Ίσως κάποιοι που περιμένουν... διορισμό, να τρώνε! Όχι όμως η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, πού στενάζει από τη φτώχεια, την ανεργία και πάνω απ’ όλα, από τα σκληρά, πρωτόγνωρα και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα, πού πλήττουν άμεσα, ποιούς άλλους; Μα τους οικονομικά ασθενέστερους και όχι μόνο, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ανθρωποσφαγείο των τοκογλύφων και των αγορών που έχουν επιβάλλει μέσω των αντιπροσώπων του λαού… όπου και τα νομιμοποιούν με την ψήφο τους!! Τι Μαρξ και πάλη των τάξεων!... Μέσα σε μια νύχτα το Δ.Ν.Τ. και ο ανεκδιήγητος (παπατζής) ΓΑΠ και πρόεδρος της… σοσιαλιστικής… Διεθνούς, (θα τρίζουν τα κόκκαλα των παλαιοτέρων γνήσιων σοσιαλιστών πού έδωσαν τη ζωή τους για τον σοσιαλισμό!!!) τα κατήργησαν ολοσχερώς!!!!! Αγώνες εκατό περίπου χρόνων, ποτισμένοι με ιδρώτα και αίμα έπαψαν να έχουν ισχύ μέσα σε μια νύχτα!! Είδατε λοιπόν, τον ρόλο του βουλευτή ή των βολεμένων την δεδομένη πολιτική συγκυρία; Τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή; Και ύστερα, αφού έχουν καταστρέψει ολοσχερώς έναν ολόκληρο λαό με τις πολιτικές που εφάρμοσαν, καταδικάζοντάς τον να ζήσει ντε και καλά στη φτώχια και στην εξαθλίωση, βγαίνουν και δηλώνουν ανερυθρίαστα: «Το μνημόνιο ήταν λάθος!!!», «Οι πολιτικές που εφαρμόσαμε ήταν λάθος!!!», «Τόσα χρόνια υπηρετούσαμε το ψέμα!!!». «Όμως, αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη!!!!!».
Σοβαρά; Την αναλαμβάνετε;;;; Ε, λοιπόν! Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι!!! Ποιος θα μας δώσει ρε άχρηστοι, πίσω τη ζωή μας; Ποιος θα δώσει πίσω τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών μας που τα δολοφονήσατε με τις πολιτικές που εφαρμόσατε; Θα βρεθεί κάποιος γενναίος δικαστής, πάντα μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια και με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας να τους δικάσει και να τους στείλει στα κάτεργα; Θα βρεθεί; Ο λαός τον περιμένει σαν Μεσσία!!!! Και ως τότε Ελληνικέ λαέ, κουράγιο… καλή δύναμη… και καλά ξεμπερδέματα από τα οικονομικά εξοντωτικά δεσμά που σου πέρασαν οι «λαοπρόβλητοι σωτήρες!!», για να σε σώσουν!!!!
Όσο για τα χαλασμένα φρούτα, λαχανικά και γιαούρτια, μην τα πετάτε ρυπαίνοντας το περιβάλλον, θα σας χρειαστούν! Υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες γαλαζοπράσινοι… σκουπιδοτενεκέδες πού μπορείτε να τα ρίξετε!!!!!!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ