create your own website

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εάν έκανε την εμφάνισή του ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ σήμερα, τι θα προσέθετε στην διδασκαλία Του προς το ανθρώπινο γένος; Ο νούμερο Ένα Επαναστάτης της Υφηλίου, που με την παρουσία Του Θέλησε να Σώσει τον Κόσμο - σε αντίθεση με τον Μαρξ, που θέλησε να τον αλλάξει - μίλησε για την υποκρισία και την αναλγησία του τότε κατεστημένου καταγγέλλοντας Γραμματείς και Φαρισαίους για την κοινωνική αδικία και την βία που εφάρμοζαν με τους άδικους νόμους επάνω στο Λαό. Όμως, μίλησε και για την αγάπη προς τον πλησίον και μεταξύ άλλων Σωστών και Σοφών, είπε και το περίφημο «Αγαπάτε Αλλήλους!» και… άλλα πολλά, που φαντάζομαι πως είναι γνωστά σε όλους!
Στις προθέσεις μου δεν είναι να κηρύξω τον Χριστιανικό Λόγο, αυτό είναι αποκλειστικό δικαίωμα των θεολόγων και της Χριστιανικής εκκλησίας. Όμως λόγω των ημερών του Πάσχα μπήκα στον πειρασμό να σκεφτώ και να κάνω έναν παραλληλισμό του Θεανθρώπου, που το κεντρικό του «μότο» ήταν η Αγάπη προς τον πλησίον, ταυτιζόμενος ο ίδιος με τους ταπεινούς, καταφρονεμένους και αδικημένους της κοινωνίας και της ζωής, όπου στην τελική φάση θα έβρισκαν δικαίωση, αλλά… στην μεταθανάτια ζωή, στη Βασιλεία των Ουρανών!!! Δηλαδή, σε έναν άλλο Κόσμο… στον Κόσμο τον Ουράνιο, όπου εκεί θα περίμενε τον άνθρωπο και θα τον περιμένει να τον δεχτεί ο Παράδεισος!!!
Αντίθετα ο Μαρξ, μέσα από τον γραπτό του λόγο κατήγγειλε και αυτός την άρχουσα τάξη, προτείνοντας την ανατροπή της μέσα από την επαναστατική διαδικασία, όπου βέβαια η κάθε μορφή βίας - μέσα από την δικτατορία του προλεταριάτου - ήταν και είναι στην ημερησία διάταξη!!! Δικτατορία, που πλήρωσαν πολύ ακριβά μαζί με τους ένοχους, και εκατομμύρια αθώοι σε όλη την Υφήλιο! Και ποιο το αποτέλεσμα; Έγινε ο Κόσμος καλύτερος; 'ΟΧΙ! Εκατόμβες νεκρών και ο Κόσμος αν όχι χειρότερος… τουλάχιστον ίδιος! Άδικος και σκληρός… για τους ανήμπορους και αδικημένους της κοινωνίας και της ζωής, τόσο στον Σοσιαλισμό… όσο και στον Καπιταλισμό.
Κατακτήσεις βέβαια έγιναν, αλλά αυτά που κερδήθηκαν μέσα από ποτάμια αίματος και σκληρούς αγώνες είναι αρκετά; ΌΧΙ! Στα χρόνια που κήρυττε ο Θεάνθρωπος την Αλήθεια και την Αγάπη για την Σωτηρία του Κόσμου, υπήρχαν οι Τελώνες, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, που διεκδικούσαν τα προνόμια και τον πλούτο μέσα από διάφορες μορφές βίας!
Σήμερα όλα αυτά έχουν αντικατασταθεί από άλλες μορφές, όπως π.χ. η κτηνώδης βία μέσα από τον παντός είδους ολοκληρωτισμό ή από άλλες μορφές παράνομων ενεργειών πολυεθνικών εταιρειών κάτω από διάφορα προσωπεία, που σαν στόχο έχουν τα υπερκέρδη αδιαφορώντας παντελώς για τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον! Με αποτέλεσμα η Ανθρωπότητα να φτάσει στο πλήρες αδιέξοδο. Και αναρωτιέται κανείς… πού βαδίζει αυτός ο Κόσμος; Αυτό το κοινωνικό μοντέλο τρόπου ζωής;
Υπήρξαν προσωπικότητες Παγκοσμίου βεληνεκούς που προσπάθησαν να τον σώσουν! Άλλοι να τον βελτιώσουν και άλλοι να τον αλλάξουν. Μάταια όμως! Γιατί; Διότι, κατά την δική μου άποψη, αυτοί που ανέλαβαν να υλοποιήσουν τα πιο πάνω αναγραφόμενα ήταν και είναι από τα ίδια υλικά που πλάστηκε το ανθρώπινο γένος! Δηλαδή, ευάλωτοι σε μύριες αδυναμίες και ελαττώματα, όπως η βουλιμία, η αρπαγή, η φιλαυτία, ο εγωισμός και πάρα πολλά άλλα!
Έτσι το αποτέλεσμα από την θεωρία στην πράξη υπήρξε τραγικό. Και βέβαια είναι αυτό που βιώνουμε χειροπιαστά όλοι μας σε αυτόν τον Πλανήτη, που κάποια στιγμή, έτσι που του συμπεριφερόμαστε, θα πάψει να μας φιλοξενεί και θα μας στείλει στο πυρ το εξώτερον! Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί;;;;;;
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ