web site creator

ZHTΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΠΙΒΗΤΩΡ!

Μετά τον Εθνικό ευεργέτη που ανιδιοτελώς προσέφερε στην Πατρίδα, έχουμε τον Εθνικό Επιβήτορα που βρίσκεται στο αντίθετο άκρο! Ο πρώτος προσέφερε. Ο δεύτερος απολαμβάνει. Αντιγράφω από το περίφημο λεξικό της Νέας Ελληνικής γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη: Εθνικός = αυτός που ταυτίζεται με το Έθνος. Επιβήτωρ = αυτός που μεταξύ άλλων, με αθέμιτα μέσα κατέλαβε υψηλό αξίωμα.
Ποιός λοιπόν μπορεί να είναι αυτός; Μα ποιος άλλος, από τον Έλληνα πολιτικό! Και θα εξηγήσω το γιατί. Όμως, πρώτα για να είμαι δίκαιος, θα έλεγα - κατά τη γνώμη μου και όχι με βάση το λεξικό - ότι Εθνικός Επιβήτωρ είναι αυτός που μέσα από διάφορες και αποδεκτές διαδικασίες (εκλογές) καταλαμβάνει υψηλό αξίωμα! Συνεννοηθήκαμε; Και βέβαια όταν κατέχεις υψηλό αξίωμα, ασκείς εξουσία στους άλλους, που βέβαια, αν οι άλλοι είναι πολλοί, χιλιάδες, εκατομμύρια, τότε έχουμε να κάνουμε με έναν Λαό!! Όμως, ένας ολόκληρος Λαός δεν μπορεί από μόνος του να φτάσει στον «προορισμό» δίχως ηγεσία, λόγω των εκατομμυρίων… απόψεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκρούσεις. Οι μάζες - ή κατ' άλλους - ο όχλος επιλέγει κάτω από διάφορες νόμιμες και «νόμιμες» διαδικασίες, ένα άτομο με ισχυρή βούληση, γνώσεις, όραμα, πυγμή και πειθώ (ο επιλεγόμενος αρχηγός) να τον οδηγήσει στον τελικό «προορισμό»!! Όπως π.χ. ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Γκάντι, ο Μάο, ο Λένιν, και ίσως και κάποιοι άλλοι, κατά την άποψη μου λιγότερο χαρισματικοί...
Σήμερα στην εποχή μας, δεν υπάρχουν ηγέτες με τέτοιο υψηλό ανάστημα. Έτσι, «οι αόρατες δυνάμεις», δηλαδή, αυτό που ο Λαός αποκαλεί έτσι αορίστως «σύστημα», έχει δημιουργήσει τους κατά Κράτος ή κατά Χώρα, τοπικούς άρχοντες για να άρχουν με διάφορους κανόνες ή τρόπους στο τοπικό τους «βασίλειο»! Όλους αυτούς λοιπόν εγώ, τους αποκαλώ «Εθνικούς Επιβήτορες».
«Και στην Ελλάδα ποιος είναι ο Εθνικός μας Επιβήτωρ ή Επιβήτορας;», θα ρωτήσει κάποιος ανυποψίαστος… Αυτός που εσύ Έλληνα ψηφοφόρε έχεις επιλέξει να στείλεις - ως δικό σου εκπρόσωπο - (αυτό και αν είναι παραμύθι), μέσα από την εκλογική διαδικασία στη βουλή προκειμένου ν' ακουστεί η… δική σου φωνή…, δηλαδή να «προστατέψει» τα συμφέροντα σου!... (άλλο μεγάλο παραμύθι για μεγάλους). Το λέω παραμύθι, διότι σε ημερήσια βάση βιώνουμε το εντελώς αντίθετο! Βλέπουμε κατακτήσεις και δικαιώματα του Λαού που έχουν κερδηθεί με αγώνες χρόνων και χρόνων να καταργούνται από τους Εθνικούς Επιβήτορες μέσα σε μια νύχτα για… το καλό μας...! «Και πως καταργούνται;;», θα ρωτήσει και πάλι ο αφελής. Α, είναι απλό! Φροντίζουν γι' αυτό οι Εθνικοί Επιβήτορες που έχουμε επιλέξει να προστατέψουν τα συμφέροντα μας...! Δηλαδή αφελή μου, φροντίζουν για μας χωρίς εμάς… αλλά για μας!! Κατά τ' άλλα ο Εθνικός Επιβήτωρ ή Επιβήτορας διάγει σε μια πτωχευμένη Χώρα, όπως η Ελλάδα, βίον ανθόσπαρτον, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και… πολιτικού χρώματος!!! Το επιχείρημα της πολυτελούς διαβίωσης είναι το εξής: Ο Εθνικός Επιβήτωρ πρέπει να ζει αξιοπρεπώς, για να ασκεί σωστά τα καθήκοντα του… διαφορετικά κινδυνεύει να εξαγοραστεί από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα! Και τότε πώς θα ασκεί τα «καθήκοντα του ως επιβήτωρ;;». Αυτή την καραμέλα την πιπιλίζουν χρόνια και χρόνια τα διάφορα – λαμόγια παπαγαλάκια – που σιτίζονται από τις λίστες των μυστικών κονδυλίων των διαφόρων υπουργείων π.χ. Υπουργείο εξωτερικών!! Με την ευκαιρία ρωτάω τον κύριο εισαγγελέα: Έγινε κάποιος έλεγχος εκεί μέσα να μάθει ο κόσμος που πήγαν τόσα εκατομμύρια ευρώ;;; Δύστυχη Χώρα! Πόσα και πόσα ρεμάλια σ' έχουν βιάσει!!...
Έλεγα λοιπόν, για την καραμέλα, που όπως ήταν φυσικό έλιωσε και αντί για γλύκα, έχει αφήσει μια πικρή γεύση στο στόμα. Και η πικρίλα αυτή, φέρνει στη συνέχεια ξινίλα, όπου εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε χολή που θα εκτοξευθεί με δύναμη στο πρόσωπο του Εθνικού Επιβήτορα, καθώς αυτός θα ασκεί τα εθνικά του καθήκοντα, ασελγώντας για μια ακόμη φορά στον μακάκα που τον επέλεξε για να προστατέψει τα συμφέροντα του! Και που αντί για προστασία, με τα διάφορα νομοσχέδια που ψήφισε κατ' εντολή και όχι κατά συνείδηση (κάποιοι ψήφισαν κατά συνείδηση), τον οδήγησαν στη φτώχεια, στα λουκέτα, στην ανεργία, στην εξαθλίωση, και στην… έξοδο από τη ζωή!!!! Κατά τα άλλα, ας φωνάξουμε όλοι μαζί μήπως και δούμε άσπρη μέρα… Ζήτω ο Εθνικός μας Επιβήτωρ!!!!
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ